Pervertint el periodisme

Intereconomía s’està cobrint de glòria. El dijous passat aquesta cadena denunciava que un dels seus equips de periodistes havien estat agredits mentre cobrien les protestes a València per al telediario del migdia. La seva denúncia es basava un vídeo on es mostra com la periodista va haver de tallar l’emissió per la suposada “agressió”. La conductora del programa al plató, Pilar García, però, no semblava massa exaltada, i de seguida va retornar la fallida connexió dient: “Així és com els …”

La polèmica estava servida. Sobretot, poc després, un altre vídeo de Youtube assegurava que, per si no n’hi havia prou, Intereconomía havia utilitzat un actor durant les seves connexions a València.
Res s’ha confirmat, però la veritat és que fa una mica d’olor a cremat…

Per altra banda, pocs dies abans, durant el seguit programa de futbol Punto Pelota, es donava pas a un vídeo on el periodista del programa demanava la col·laboració del president de l’Hospitalet, Miguel García, extreure informació sobre la renovació de Josep Guardiola als directius del Barça durant la Gala de les Estrelles del Fútbol Català. El president, davant de les càmeres, va acceptar a “col·laborar” amb el programa i de seguida va procedir a parlar amb alguns dels directius del Barça, amb la presència ben propera de les càmeres del programa. El Barça va prendre les mesures pertinentsl: va retirar temporalment les acreditacions del programa i va posar en coneixement al Col·legi de Periodistes de Catalunya els fets. Per la seva banda, el Col·legi de Periodistes va emetre un comunicat reprovant els mètodes il·legítims utilitzats per Punto Pelota, al·legant el criteri 4 del Codi Deontològic periodístic de l’associació.

Com pot ser que s’arribin a aquests límits tan agosarats i de manera tan descarada? El periodisme que practiquen deixa molt que desitjar, si és que se’n pot dir així…


Deixa un comentari